RESTAURATIE TOREN OUDE KERK VAN START! RESTAURATIE TOREN OUDE KERK VAN START!

De restauratie van de toren van de Oude Kerk in Zoetermeer begint officieel op 23 december 2016, in opdracht van het College van Kerkrentmeesters van de Protestantse Gemeente Zoetermeer.

Naar verwachting zal het werk eind april 2017 kunnen worden opgeleverd.

De toren van de Oude Kerk heeft veel schade opgelopen van weer en wind, vocht en knagende beestjes. Vooral de houten bovenkant en de bovenste stenen geleding staan er slecht bij. Fase 1 van de restauratie betreft de houten "lantaarn", de bovenkant van de toren. Aansluitend volgt in 2017 fase 2, het herstel van de stenen aan de buitenkant. Deze brokkelen af omdat er te zachte steen is gebruikt. De toren is met de kerk een rijksmonument en een geliefd gebouw in onze stad. De burgerlijke gemeente Zoetermeer en de provincie Zuid Holland hebben subsidie toegekend voor de restauratie. Toch moeten we nog een slordige € 88.000,00 bij elkaar krijgen!

Wilt u ook iets bijdragen?
Kleine bedragen zijn groots, grotere bedragen ook zeer welkom!

Bankrekeningnummer NL 52 FVLB 0635803429
t.n.v. Protestantse Gemeente Zoetermeer inz. Wijk 1
onder vermelding van: Toren.

Vanaf begin volgend jaar zullen allerlei acties worden georganiseerd. Via deze website en via Facebook kunt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen.

In de blog vindt u nieuwtjes over de voortgang van de restauratie en over de geschiedenis van de toren.